Hyvä Joulumieli -keräys tulee jälleen

17.11.2020

Hyvä Joulumieli -keräys tulee jälleen ja sille on entistäkin suurempi tarve koronapandemian vaikutusten vuoksi.

Osallistua voit:

-Keräyksen nettisivuilla osoitteessa www.hyvajoulumieli.fi/lahjoita

- Lähettämällä tekstiviestin HJM numeroon 16499 lahjoittaa 10 euroa, viestillä HJM20 lahjoittaa 20 euroa ja viestillä HJM30 lahjoittaa 30 euroa

- Soittamalla lahjoituspuhelimeen 0600 1 6555 (10,01 €/puhelu + pvm)

- Lahjoittamalla Hyvä Joulumieli -keräykseen tilille FI33 5780 4120 0801 60, viitteellä 5429

- Orimattilassa keräyslipas tulee K-Supermarketin yhteydessä olevalle Postin toimipisteelle.

 

Hyvä Joulumieli -keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään. 

Keräystavoite reilu miljoona euroa

Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään vuonna 2020 jo 24. kerran. Keräys alkaa torstaina 19. marraskuuta 2020 ja jatkuu jouluaattoon asti.  Keräykseen voi lahjoittaa koko vuoden aikana. Tämän vuoden keräystavoite on reilu miljoona euroa, jonka avulla jaetaan 50 euron arvoisia lahjakortteja 21 000 perheelle.

Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo satojatuhansia perheitä. Lisäksi keräyksen myötä lapsiperheköyhyys on nostettu puheenaiheeksi julkiseen keskusteluun, ja päättäjien tietoisuuteen.

Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen kanssa.

Lahjakortti auttaa haastavassa tilanteessa olevia lapsiperheitä

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin muun kriisitilanteen vuoksi.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttia ei voi erikseen hakea. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja osastot etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä muun muassa paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa.

Lisätietoa keräyksestä: https://hyvajoulumieli.fi/