Iltapäivätoiminta

Lukuvuoden 2021 - 2022 iltapäivätoimintaan hakeminen

Orimattilan kaupunki järjestää perusopetuslain mukaista koululaisten iltapäivätoimintaa 1.- ja 2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen päätöksen omaaville oppilaille. Erityisen tuen päätöksen omaavilla oppilailla iltapäivätoiminta voi jatkua koko perusopetusajan.

Toimintaa järjestetään koulun työpäivinä (ei lauantaityöpäivinä) koulujen tiloissa. Toiminnan laajuus on 3-5 tuntia/päivä koulupäivinä klo 12–17 välisenä aikana. Iltapäivätoiminnan ryhmä perustetaan koululle, jos ryhmäkoko on vähintään 8 oppilasta kyläkouluilla ja vähintään 10 oppilasta keskustan kouluilla.

Iltapäivätoiminta on osallistujille vapaaehtoista mutta maksullista. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan päättämät toimintamaksut ovat tällä hetkellä kuukaudessa alle 3 h päivittäiselle toiminta-ajalle ja enintään 4 h päivittäiselle toiminta-ajalle 80 € ja yli 4 h päivittäiselle toiminta-ajalle 100 € kuukaudessa. Huoltaja valitsee päivittäisen toiminta-ajan ja se määrää maksun suuruuden.

Toimintaan haetaan 7.-16.4.2021 sähköisesti Wilmassa, jonne pääseehttps://orimattila.inschool.fi/

Toimintaan voi hakea myös täytettävällä lomakkeella, jonka voi tulostaa ja toimittaa lomakkeessa olevaan osoitteeseen joko postitse tai tuomalla lomakkeen sivistyspalvelukeskuksen postilaatikkoon Pappilantie 2.

Viimeinen hakupäivä iltapäivätoimintaan on sunnuntaina 16.4.2021.

Päätökset iltapäivätoimintapaikasta tehdään toukokuussa ja päätös lähetään huoltajalle.

Lisätietoa: https://peda.net/orimattila/aji 

Jokivarren iltapäivätoiminta on siirtynyt Helinäntuvalle ma-ke ja pe iltapäiviksi ma 9.11. alkaen. Lapset saatetaan porrastetusti sovitun lähtöajan mukaan takaisin koululle, jolloin kotimatka on sama tuttu ja turvallinen reitti. HUOM! Torstaisin toiminta edelleen kokonaan koululla. Jos olet epävarma, missä ryhmä on, soita ohjaajille p.0400 399 791. Vanhemmille lähetetty tiedote löytyy alta.

HUOM! Iltapäivätoimintamaksu kannattaa vaihtaa e-laskuksi, sillä veloitamme paperilaskusta 2€/laskutus- ja käsittelykuluja. E-laskua varten tarvitset asiakasnumeron ja laskun viitenumeron. Maksuvapautusta tai hinnan alennusta voi tarvittaessa anoa sivistyspalvelujohtaja Timo Ahvolta. Lomake löytyy Pedanetistä.

Iltapäivätoiminta lukuvuotena 2020 - 2021

 

Ohjaajat tavoitat varmimmin ma-pe klo 12-17. Lapsen poissaolosta voit ilmoittaa myös viestillä.

Toimintaa ei ole koulujen loma-aikoina, arkipyhinä tai lauantaikoulupäivinä. 

 

Jokivarren iltapäivätoiminta

Jokivarren iltapäivätoiminta toimii 9.11. alkaen Helinäntuvalla, Kuismapolku 4 (ma-ke ja pe klo 12-16, klo 16 jälkeen ja torstaisin Jokivarren koulu D-rakennus). 

Ohjaajina toimivat Heidi Heikkilä, Anne Salminen, Aki Seppänen ja Katriina Konttinen. 

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 0400 399 791.

 

Pennalan iltapäivätoiminta

Pennalan iltapäivätoiminta toimii koulun tiloissa, vanhan koulun puolella.

Ohjaajina toimivat Päivi Mäkinen ja Jarkko Hakola.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040 547 0029.

 

Virenojan iltapäivätoiminta

Virenojan iltapäivätoiminta toimii koulun tiloissa.

Ohjaajana toimii Pirkko Hietala.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040 740 1732.

 

Järvikunnan iltapäivätoiminta

Järvikunnan iltapäivätoiminta toimii Järvikunnan koululla.

Ohjaajana toimii Paula Pihlava.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040 829 9328.

 

Iltapäivätoiminnan maksuihin tai muihin asioihin liittyen voit olla yhteydessä toiminnanjohtajaan

Katri Mäki p.040 162 8626. orimattilan.yhdistys(at)mll.fi

 

Tietoa koululaisten iltapäivätoiminnasta

 

MLL Orimattilan yhdistys ry tuottaa koululaisten iltapäivätoimintaa ostopalvelusopimuksella Orimattilan kaupungille lukuvuonna 2020-2021 Jokivarren, Järvikunnan, Pennalan ja Virenojan kouluilla. Ohjaajina toimivat MLL ammattitaitoiset ohjaajat.

Iltapäivätoiminnan tarkoitus ja tavoite

Koululaisten iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä sekä luoda pohja hyvälle kasvulle ja kehitykselle.

Iltapäivätoiminta vähentää lasten yksinoloa elämäntilantessa, jossa vanhemmat ovat työssä ja lapsen koulupäivä on lyhyt.  Toiminnan tavoitteena on tukea koulun ja kodin kasvatustyötä, edistää lasten hyvinvointia ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä sekä antaa mahdollisuus sosiaalisten taitojen kehittämiseen ja yhteisöllisyyteen kasvamiseen.

Iltapäivätoimintaa ohjaa Perusopetuslaki 8a luku, Opetushallituksen Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet sekä Orimattilan kaupungin sivistyslautakunnan hyväksymä Koululaisten iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma.

Iltapäivätoiminnassa lapsia koskevat samat säännöt kuin kouluaikanakin. Säännöt ja ohjeet ovat tarvittaessa nähtävillä kyseisen koulun iltapäivätoiminnassa.

Hygieaniaohjeistus

Koronaepidemian aikaan noudatamme koulun kanssa yhdenmukaisia käytäntöjä. Keskeistä on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Toimintaan EI SAA osallistua, jos flunssaoireita. Mikäli lapsi sairastuu kesken toiminnan, ohjataan hänet muusta ryhmästä sivuun odottamaan hakijaa.

Toiminta

Iltapäivätoimintaa tarjotaan koulupäivinä (ei lauantaikoulupäivisin) klo 12 - 17 välisenä aikana 1-2- luokkalaisille ja erityisen tuen päätöksellä myös isommille oppilaille. Toiminnan alkuaika voi vaihdella kouluittain riippuen siitä, mihin aikaan oppitunnit kyseisellä koululla päättyy. Välipala tarjotaan päivittäin noin klo 14.

Päiväohjelmaan kuuluu mm. ulkoilua, askartelua, pelaamista. Toiminnan suunnittelussa huomoidaan myös lasten omia toiveita. Läksyjä voi tehdä, mutta vastuu niistä on kodilla. 

Huomioithan, että ohjaajien työaika päättyy klo 17.00,johon  mennessä lapsi tulee olla haettu.

Iltapäivätoimintamaksut

Iltapäivätoimintaa toteutetaan Orimattilan kaupungin palvelusopimuksella.

Maksut: Korkeintaan 3h tai 4h/päivä= 80€/kk, yli 4h:100 €/kk. 

Iltapäivätoiminnan maksu voidaan jättää perimättä tai sitä voidaan alentaa, jos huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä. Hakemiseen on oma lomake Pedanetissä.

Ilmoittautumiset ja muutokset hoitoaikoihin sekä maksuvapautushakemukset tulee osoittaa Orimattilan kaupungin sivistystoimenjohtaja Timo Ahvolle timo.ahvo(at)orimattila.fi.

Muistathan palauttaa ohjaajille ensimmäisinä päivinä aloitusilmoituksen ja esitietolomakkeen. Lomakkeet löytyvät tarvittaessa Pedanetistä https://peda.net/orimattila/aji tai saat sen ohjaajilta.

Unohditko ilmoittaa lapsesi iltapäivätoimintaan? EI hätää, voit vielä hakea. Pedanetistä löytyy tarkempia ohjeita ja myös hakulomake tulostettavaksi. https://peda.net/orimattila/aji

 

Lisätietoa ja lomakkeet löytyvät sivulta: https://peda.net/orimattila/aji