Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoimintaan haku ensisijaisesti Wilman kautta 1.4.-19.4.2020. Pedanetistä löytyy tarkempia ohjeita ja myös hakulomake tulostettavaksi. https://peda.net/orimattila/aji HUOM! Jos unohdit ilmoittaa lapsesi hakuajan puitteissa, ota yhteys Orimattilan kaupungin sivistyspalveluihin.

HUOM! Iltapäivätoimintamaksu kannattaa vaihtaa e-laskuksi, sillä veloitamme paperilaskusta 2€/laskutus- ja käsittelykuluja. E-laskua varten tarvitset asiakasnumeron ja laskun viitenumeron. 

Maksuvapautusta tai hinnan alennusta voi tarvittaessa anoa sivistyspalvelujohtaja Timo Ahvolta. Lomake löytyy Pedanetistä.

 

Koululaisten iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä sekä luoda pohja hyvälle kasvulle ja kehitykselle.

Iltapäivätoiminta vähentää lasten yksinoloa elämäntilantessa, jossa vanhemmat ovat työssä ja lapsen koulupäivä on lyhyt.  Toiminnan tavoitteena on tukea koulun ja kodin kasvatustyötä, edistää lasten hyvinvointia ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä sekä antaa mahdollisuus sosiaalisten taitojen kehittämiseen ja yhteisöllisyyteen kasvamiseen.

Iltapäivätoimintaa ohjaa Perusopetuslaki 8a luku, Opetushallituksen Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet sekä Orimattilan kaupungin sivistyslautakunnan hyväsymä Koululaisten iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma.

Iltapäivätoiminnassa lapsia koskevat samat säännöt kuin kouluaikanakin. Säännöt ja ohjeet ovat tarvittaessa nähtävillä kyseisen koulun iltapäivätoiminnassa.

Päiväohjelmaan kuuluu mm. ulkoilua, askartelua ja pelaamista. Läksyjen tekeminen ei ole pakollista, mutta siihen annetaan mahdollisuus lapsen niin halutessa. 

Iltapäivätoimintaa tarjotaan jokaisena koulupäivänä (ei lauantaikoulupäivisin) klo 12- 17 välisenä aikana 1-2- luokkalaisille ja erityisen tuen päätöksellä myös isommille oppilaille. Toiminnan alkuaika voi vaihdella kouluittain riippuen siitä, mihin aikaan oppitunnit kyseisellä koululla päättyy. Välipala tarjotaan päivittäin noin klo 14.

Iltapäivätoimintaa toteutetaan Orimattilan kaupungin palvelusopimuksella.  ltapäivätoiminnan maksu voidaan jättää perimättä tai sitä voidaan alentaa, jos huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä. Hakemiseen on oma lomake Pedanetissä.

Ilmoittautumiset ja muutokset hoitoaikoihin sekä maksuvapautushakemukset tulee osoittaa Orimattilan kaupungin sivistystoimenjohtaja Timo Ahvolle.

 

Unohditko ilmoittaa lapsesi iltapäivätoimintaan tai eikö lapsesi pärjääkään yksin kotona? Ei huolta, mukaan voi tulla myös kesken vuoden.

Lisätietoa ja lomakkeet löytyvät sivulta: https://peda.net/orimattila/aji

 

 

Iltapäivätoiminta lukuvuotena 2020 - 2021

 

Ohjaajat tavoitat varmimmin ma-pe klo 12-17. Lapsen poissaolosta voit ilmoittaa myös viestillä.

Toimintaa ei ole koulujen loma-aikoina tai lauantaikoulupäivinä. Syyskausi alkaa 12.8.2020.

 

Jokivarren iltapäivätoiminta

 

Jokivarren iltapäivätoiminta löytyy Jokivarren koulun D-rakennuksesta. 

Ohjaajina toimivat Heidi Heikkilä ja kaksi uutta ohjaajaa. Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 0400 399 791.

 

Pennalan iltapäivätoiminta

 

Pennalan iltapäivätoiminta toimii koulun tiloissa, vanhan koulun puolella.

Ohjaajina toimivat Päivi Mäkinen ja Jarkko Hakola.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040 547 0029.

 

 

Virenojan iltapäivätoiminta

 

Iltapäivätoiminta järjestetään koulun yhteydessä (eskaritila).

Ohjaajana toimii Pirkko Hietala.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040 740 1732.

 

 

Järvikunnan iltapäivätoiminta

 

Järvikunnan iltapäivätoiminta toimii Järvikunnan koululla.

Ohjaajana toimii Paula Pihlava.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040 829 9328.

 

Iltapäivätoiminnan maksuihin tai muihin asioihin liittyen voit olla yhteydessä toiminnanjohtajaan

Katri Mäki p.040 162 8626. orimattilan.yhdistys(at)mll.fi