Iltapäivätoiminta

Muistathan palauttaa ohjaajille ensimmäisinä päivinä aloitusilmoituksen ja esitietolomakkeen. Lomakkeet löytyvät tarvittaessa Pedanetistä https://peda.net/orimattila/aji tai saat sen ohjaajilta.

Unohditko ilmoittaa lapsesi iltapäivätoimintaan? EI hätää, voit vielä hakea. Pedanetistä löytyy tarkempia ohjeita ja myös hakulomake tulostettavaksi. https://peda.net/orimattila/aji

HUOM! Iltapäivätoimintamaksu kannattaa vaihtaa e-laskuksi, sillä veloitamme paperilaskusta 2€/laskutus- ja käsittelykuluja. E-laskua varten tarvitset asiakasnumeron ja laskun viitenumeron. Maksuvapautusta tai hinnan alennusta voi tarvittaessa anoa sivistyspalvelujohtaja Timo Ahvolta. Lomake löytyy Pedanetistä.

MLL Orimattilan yhdistys ry tuottaa koululaisten iltapäivätoimintaa ostopalvelusopimuksella Orimattilan kaupungille lukuvuonna 2020-2021 Jokivarren, Järvikunnan, Pennalan ja Virenojan kouluilla. Ohjaajina toimivat MLL ammattitaitoiset ohjaajat.

Iltapäivätoiminnan tarkoitus ja tavoite

Koululaisten iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä sekä luoda pohja hyvälle kasvulle ja kehitykselle.

Iltapäivätoiminta vähentää lasten yksinoloa elämäntilantessa, jossa vanhemmat ovat työssä ja lapsen koulupäivä on lyhyt.  Toiminnan tavoitteena on tukea koulun ja kodin kasvatustyötä, edistää lasten hyvinvointia ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä sekä antaa mahdollisuus sosiaalisten taitojen kehittämiseen ja yhteisöllisyyteen kasvamiseen.

Iltapäivätoimintaa ohjaa Perusopetuslaki 8a luku, Opetushallituksen Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet sekä Orimattilan kaupungin sivistyslautakunnan hyväksymä Koululaisten iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma.

Iltapäivätoiminnassa lapsia koskevat samat säännöt kuin kouluaikanakin. Säännöt ja ohjeet ovat tarvittaessa nähtävillä kyseisen koulun iltapäivätoiminnassa.

Hygieaniaohjeistus

Koronaepidemian aikaan noudatamme koulun kanssa yhdenmukaisia käytäntöjä. Keskeistä on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Toimintaan EI SAA osallistua, jos flunssaoireita. Mikäli lapsi sairastuu kesken toiminnan, ohjataan hänet muusta ryhmästä sivuun odottamaan hakijaa.

Toiminta

Iltapäivätoimintaa tarjotaan koulupäivinä (ei lauantaikoulupäivisin) klo 12 - 17 välisenä aikana 1-2- luokkalaisille ja erityisen tuen päätöksellä myös isommille oppilaille. Toiminnan alkuaika voi vaihdella kouluittain riippuen siitä, mihin aikaan oppitunnit kyseisellä koululla päättyy. Välipala tarjotaan päivittäin noin klo 14.

Päiväohjelmaan kuuluu mm. ulkoilua, askartelua, pelaamista. Toiminnan suunnittelussa huomoidaan myös lasten omia toiveita. Läksyjä voi tehdä, mutta vastuu niistä on kodilla.

Huomioithan, että ohjaajien työaika päättyy klo 17.00,johon  mennessä lapsi tulee olla haettu.

Iltapäivätoimintamaksut

Iltapäivätoimintaa toteutetaan Orimattilan kaupungin palvelusopimuksella.

Maksut: Korkeintaan 3h tai 4h/päivä= 80€/kk, yli 4h:100 €/kk.

Iltapäivätoiminnan maksu voidaan jättää perimättä tai sitä voidaan alentaa, jos huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä. Hakemiseen on oma lomake Pedanetissä.

Ilmoittautumiset ja muutokset hoitoaikoihin sekä maksuvapautushakemukset tulee osoittaa Orimattilan kaupungin sivistystoimenjohtaja Timo Ahvolle.

Unohditko ilmoittaa lapsesi iltapäivätoimintaan tai eikö lapsesi pärjääkään yksin kotona? Ei huolta, mukaan voi tulla myös kesken vuoden.

Lisätietoa ja lomakkeet löytyvät sivulta: https://peda.net/orimattila/aji

Iltapäivätoiminta lukuvuotena 2020 - 2021

Ohjaajat tavoitat varmimmin ma-pe klo 12-17. Lapsen poissaolosta voit ilmoittaa myös viestillä.

Toimintaa ei ole koulujen loma-aikoina tai lauantaikoulupäivinä. Syyskausi alkaa 12.8.2020.

Jokivarren iltapäivätoiminta

Jokivarren iltapäivätoiminta löytyy Jokivarren koulun D-rakennuksesta.

Ohjaajina toimivat Heidi Heikkilä, Anne Salminen, Aki Seppänen ja Lily Mwai-Hallalehto.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 0400 399 791.

Pennalan iltapäivätoiminta

Pennalan iltapäivätoiminta toimii koulun tiloissa, vanhan koulun puolella.

Ohjaajina toimivat Päivi Mäkinen ja Jarkko Hakola.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040 547 0029.

Virenojan iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta järjestetään koulun yhteydessä (eskaritila).

Ohjaajana toimii Pirkko Hietala.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040 740 1732.

Järvikunnan iltapäivätoiminta

Järvikunnan iltapäivätoiminta toimii Järvikunnan koululla.

Ohjaajana toimii Paula Pihlava.

Iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040 829 9328.

Iltapäivätoiminnan maksuihin tai muihin asioihin liittyen voit olla yhteydessä toiminnanjohtajaan

Katri Mäki p.040 162 8626. orimattilan.yhdistys(at)mll.fi