Terhokerho

HUOM! Yhdistyksen toiminta on tauolla poikkeusolojen ajan, ainakin 13.5.2020 asti.

Tervetuloa Terhokerhoon!

"Olipa kerran suuri tammi, jonka alle kylän lapset kokoontuivat leikkimään. Vanhan tammen oksat ulottuivat laajalle ja antoivat lempeää suojaa auringon paahteelta tai yllättäviltä sadekuuroilta. Talvella sen oksistossa pesivät oravat, kesällä leijailivat kirjavat perhoset  nurmikolla sen ympärillä. Tammen ympärille oli pudonnut terhoja, joita oravat ja lapset kilvan keräilivät. Terhot kun sopivat niin moneen leikkiin. Niinpä paikkaa alettiin kutsua Terhokerhoksi.

Mummut ja papat seurasivat lasten touhuja ja yhä useammin joku heistä innostui mukaan leikkiin. Aika usein joukkoon liittyi muitakin aikuisia ja vanhan tammen alla kaikui monenikäisten yhteinen nauru. Ne olivat lasten mielestä kaikkein hauskimpia hetkiä.

Tammen terhot levisivät lasten taskuissa aina uusiin paikkoihin. Niistä kasvoi uusia tammia, joiden alle syntyi taas leikkipaikkoja – uusia Terhokerhoja, joissa lapset ja aikuiset leikkivät yhdessä."

Tämän tarinan pohjalta Suomen Kulttuurirahaston, SPR:n ja MLL:n yhteistyöhankkeena on syntynyt eri ikäpolvia yhdistävä Terhokerho. Orimattilassa ensimmäinen Terhokerho pidettiin 16.10.2014.

Terhokerhon ohjelma kevät 2020

Muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Ajantasaista tietoa saat Terhokerhon Facebook-sivulta: Terhokerho Orimattila.

23.1.         Mäenlasku-askartelu

6.2.           Ystävänpäivän askartelua

20.2.         Retki Pappilan puistoon: Grillausta ja sään salliessa mäenlaskua.

Omat grillattavat ja laskuvälineet mukaan. Tapaaminen puistossa. Huom! Säävaraus.

5.3.           Pelailua koko porukka yhdessä

19.3.         Leivontaa

2.4.           Pääsiäisaskartelua

16.4.

30.4.         Vappu ja äitienpäivän askartelua

14.5.         Kauden päätös: Nyyttärit. Tuo herkkuja yhteiseen pöytään.

Terhokerho kokoontuu joka toisen viikon torstaina klo 17–19 MLL:n toimitilassa, Ostoskeskus Orimatti, Erkontie 12.

* Retkillä kokoonnumme suoraan paikan päällä. Säävaraus, jolloin kerho MLL tilassa.

Kerho on maksuton. Tarjoiluista vapaaehtoinen maksu.

Terhokerho on Orimattilan MLL:n ja SPR:n paikallisosaston yhteistä toimintaa.

Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset: Yksin, yhdessä isovanhemman tai vaikka naapurin kanssa - tai koko perheen voimin. Mukaan toivotaan myös aikuisia, eläkeläisiä. Ihmisiä, joilla on aikaa ja halua toimia lasten kanssa.

TERVETULOA!