Terhokerho

Tervetuloa Terhokerhoon!

 

"Olipa kerran suuri tammi, jonka alle kylän lapset kokoontuivat leikkimään. Vanhan tammen oksat ulottuivat laajalle ja antoivat lempeää suojaa auringon paahteelta tai yllättäviltä sadekuuroilta. Talvella sen oksistossa pesivät oravat, kesällä leijailivat kirjavat perhoset  nurmikolla sen ympärillä. Tammen ympärille oli pudonnut terhoja, joita oravat ja lapset kilvan keräilivät. Terhot kun sopivat niin moneen leikkiin. Niinpä paikkaa alettiin kutsua Terhokerhoksi. 

Mummut ja papat seurasivat lasten touhuja ja yhä useammin joku heistä innostui mukaan leikkiin. Aika usein joukkoon liittyi muitakin aikuisia ja vanhan tammen alla kaikui monenikäisten yhteinen nauru. Ne olivat lasten mielestä kaikkein hauskimpia hetkiä. 

Tammen terhot levisivät lasten taskuissa aina uusiin paikkoihin. Niistä kasvoi uusia tammia, joiden alle syntyi taas leikkipaikkoja – uusia Terhokerhoja, joissa lapset ja aikuiset leikkivät yhdessä."

 

Tämän tarinan pohjalta Suomen Kulttuurirahaston, SPR:n ja MLL:n yhteistyöhankkeena on syntynyt eri ikäpolvia yhdistävä Terhokerho.

Orimattilassa ensimmäinen Terhokerho pidettiin 16.10.2014. Kerho kokoontuu joka toinen torstai (aina parillisella viikolla) Orimattilan MLL:n tilassa klo 17:00-19.

Kerhoon ovat tervetulleita niin lapset kuin eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä aikaa, pelaamaan ja leikkimään yhdessä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Paikalle voi saapua yksin tai yhdessä vaikka naapurin mummon/vaarin kanssa tai koko perheen voimin.

 

Kerhon kokoontumisajat syksyllä 2017:

24.8. Syksyn ensimmäinen kerta, tutustumista ja Terhopassien askartelua

7.9. "Leikki kuuluu kaikille"

21.9. Ulkoilua SRKn puistossa. OMAT MAKKARAT MUKAAN! Jos sataa ollaan MLLn tilassa.

5.10. Peli-ilta. Voi tuoda oman lempparipelin mukaan.

19.10. Sukelletaan satujen maailmaan

2.11. Isänpäivä askartelua

16.11. Askarrellaan veteraaneille Itsenäisyyspäiväkortteja Suomi100 kunniaksi

30.11. Korttien askartelu jatkuu

14.12. Pikkujoulut (mm. leivotaan pipareita)